Website Audit-Ανάλυση Ιστοσελίδας

Home » Website Audit
Website Audit - Ανάλυση Ιστοσελίδας
Website audit ή αλλιώς Ανάλυση ιστοσελίδας, αναφέρεται στη διαδικασία ανάλυσης διάφορων παραμέτρων που επηρεάζουν, κυρίων αρνητικά, στην προβολή της ιστοσελίδας σας αλλά και στην προώθησή της, σε σχέση με τις γενικές επιτρεπόμενες τεχνικές αλλά και (κυρίων) του ανταγωνισμού σας.

Για να το δούμε πιο λεπτομερής…

Εκεί μπαίνει ένα website audit/ανάλυση ιστοσελίδας. Μια λεπτομερείς ανάλυση ιστοσελίδας αξιολογεί την απόδοση της, εντοπίζει τεχνικά ζητήματα και προτείνει βελτιώσεις για τη βελτιστοποίηση της.
Αναλύοντας παράγοντες όπως η ταχύτητα φόρτωσης σελίδας, η πλοήγηση και η ποιότητα των κειμένων/περιεχομένου, μια ανάλυση ιστοσελίδας θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη, να ανεβάσετε την επισκεψιμότητα και να αυξήσετε τις μετατροπές.
Με τις πολύτιμες πληροφορίες που θα αποκτήσετε από την ανάλυση της ιστοσελίδας σας, θα μπορείτε να εφαρμόσετε αλλαγές για να ενισχύσετε την απόδοση της και να διασφαλίσετε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού σας.
Η σημασία της Ανάλυσης ιστοσελίδων

Η ανάλυση ιστοσελίδων είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την αξιολόγηση της συνολικής απόδοσης και αποτελεσματικότητας μιας ιστοσελίδας. Διεξάγοντας έναν ενδελεχή έλεγχο, μπορούμε να εντοπίσουμε τομείς όπου η ιστοσελίδα σας μπορεί να υστερεί και να προτείνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της ανάλυσης είναι ότι σας επιτρέπει να αποκαλύψετε τυχόν τεχνικά ζητήματα που μπορεί να επηρεάζουν την απόδοση της. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν κατεστραμμένους συνδέσμους, αργούς χρόνους φόρτωσης σελίδας ή προβλήματα συμβατότητας με διαφορετικά προγράμματα περιήγησης.

Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την εμπειρία χρήστη. Αναλύοντας μετρήσεις όπως, τις λέξεις-κλειδιά που βγαίνει στις αναζητήσεις, τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης και η μέση διάρκεια περιόδου σύνδεσης, μπορείτε να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας και να κάνετε προσαρμογές για να βελτιώσετε την εμπειρία τους.

Εντοπισμός τεχνικών ζητημάτων

Για να εντοπίσετε τεχνικά ζητήματα στην ιστοσελίδα σας, ξεκινάμε με έναν διεξοδικό έλεγχο. Αυτό περιλαμβάνει την εξέταση των διαφόρων στοιχείων , όπως η κωδικοποίηση, η δομή της κάθε σελίδας και η απόδοση της . Ελέγξτε για τυχόν κατεστραμμένους συνδέσμους, αργούς χρόνους φόρτωσης ή σφάλματα στον κώδικα.

Προσοχή για τυχόν ξεπερασμένες ή μη συμβατές προσθήκες (plugin) που μπορεί να προκαλούν προβλήματα. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας είναι φιλική προς κινητά και ανταποκρίνεται σε διαφορετικές συσκευές και προγράμματα περιήγησης.
Επιπλέον, ελέγξτε για τυχόν ευπάθειες ασφαλείας που θα μπορούσαν να την θέσουν σε κίνδυνο όπως και τους χρήστες σας. Με τη διεξαγωγή ενός ολοκληρωμένου ελέγχου, μπορείτε να εντοπίσετε τα τεχνικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να βελτιώσετε τη συνολική λειτουργικότητα και την εμπειρία χρήστη του ιστότοπού σας.
Βελτιστοποίηση περιεχομένου της ιστοσελίδας σας
Για να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, εστιάστε στη βελτίωση της σαφήνειας και της συνάφειας των πληροφοριών που παρέχετε στους επισκέπτες σας. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας επειδή όταν οι επισκέπτες έρχονται στη σελίδα σας, πρέπει να καταλάβουν γρήγορα τι προσφέρετε και πώς μπορεί να τους ωφελήσει.
Ξεκινήστε δηλώνοντας με σαφήνεια τις υπηρεσίες που παρέχετε και επισημάνετε τα βασικά χαρακτηριστικά και οφέλη τους. Χρησιμοποιήστε γλώσσα που είναι εύκολα κατανοητή και αποφύγετε την τεχνική ορολογία που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο κοινό σας.
Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας σχετίζεται με το κοινό σας, ότι "χτυπάει" τα σημεία που "πονάνε" και προσφέρει λύσεις γι' αυτά. Χρησιμοποιήστε κριτικές και αξιολογήσεις πελατών και μελέτες (case studies) για να παρέχετε τεκμηριωμένες αποδείξεις και να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη.
Βελτίωση της εμπειρίας χρήστη
Κατά τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας, είναι σημαντικό να εστιάσετε στη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη, καθιστώντας την διαισθητική και φιλική προς το χρήστη. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να οργανώσετε το περιεχόμενό σας με λογικό και εύκολο τρόπο.
Χρησιμοποιήστε επικεφαλίδες και υπότιτλους για να διαχωρίσετε το περιεχόμενό σας και να το κάνετε εύκολο για να το "σκανάρει" στα γρήγορα  ο επισκέπτης με τα μάτια για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε κουκκίδες ή λίστες με αρίθμηση για να επισημάνετε βασικές πληροφορίες.
Μια άλλη σημαντική πτυχή της βελτίωσης της εμπειρίας των χρηστών είναι η διασφάλιση ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά. Με την αυξανόμενη χρήση smartphone και tablet, είναι σημαντικό η ιστοσελίδα σας να είναι προσβάσιμη και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές συσκευές.
Τέλος, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε σαφείς και συνοπτικές παροτρύνσεις για δράση (CTAs) σε όλη τη σελίδα για να καθοδηγήσετε τους χρήστες να κάνουν τις επιθυμητές ενέργειες.
Εφαρμογή συστάσεων για καλύτερες επιδόσεις
Βελτιώνουμε την απόδοση της ιστοσελίδας σας εφαρμόζοντας τις παρακάτω αλλαγές
Ξεκινάμε βελτιστοποιώντας την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας σας. Αυτό μπορεί να γίνει με τη συμπίεση εικόνων, την ελαχιστοποίηση των αρχείων CSS και JavaScript και τη χρήση προσωρινής αποθήκευσης του προγράμματος περιήγησης (cache).
Επιπλέον, βεβαιώνουμε ότι το περιεχόμενό σας είναι οργανωμένο και εύκολο στην πλοήγηση. Χρησιμοποιούμε επικεφαλίδες και δευτερεύουσες επικεφαλίδες για να χωρίσουμε το κείμενο και να το κάνουμε πιο εύκολο να το "σκανάρουν" οι χρήστες. Ενσωματώνουμε σχετικές λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενό για να βελτιώνουμε το SEO.
Επίσης, βεβαιώνουμε ότι τα κουμπιά παρότρυνσης για δράση είναι εμφανή και εύκολα να τα κλικάρουν. Δοκιμάζουμε τη σελίδα σας σε διαφορετικές συσκευές και προγράμματα περιήγησης για να βεβαιωθούμε ότι ανταποκρίνεται και εμφανίζεται σωστά.
Τέλος, παρακολουθούμε τακτικά την απόδοση της σελίδας σας χρησιμοποιώντας εργαλεία ανάλυσης για να εντοπίσουμε τομείς για περαιτέρω βελτίωση.

Η εταιρεία μας προσφέρει δωρεάν ανάλυση της ιστοσελίδας δίχως καμία υποχρέωση. Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε μια ημέρα και ώρα που σας βολεύει

698 015 2204

ή κλείστε ένα τηλεφωνικό ραντεβού να μιλήσουμε για τις ανάγκες, πατώντας εδώ.

Ή γράψτε μας:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Όνομα
Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια ανάλυση ιστοελίδας;

Χρειάζεται περίπου μία με δύο ώρες για να ολοκληρωθεί μια ανάλυση της ιστοσελίδας σας.
Κατά τη διάρκεια αυτή, αναλύουμε διεξοδικά την ιστοσελίδα σας παρουσία σας, για να εντοπίσουμε τυχόν προβλήματα και να παρέχουμε συστάσεις για βελτίωση.

Μπορεί ένας έλεγχος ιστότοπου να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάταξης των μηχανών αναζήτησης;

Ναι, η ανάλυση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάταξης των μηχανών αναζήτησης.
Αναλύουμε τον ιστότοπό σας για πιθανές βελτιώσεις, όπως βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών και διόρθωση τεχνικών ζητημάτων, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν θετικά την προβολή της αναζήτησής σας.

Ποια είναι μερικά κοινά τεχνικά ζητήματα που μπορούν να εντοπιστούν μέσω ενός ελέγχου ιστότοπου;

Ορισμένα κοινά τεχνικά ζητήματα που μπορούν να εντοπιστούν μέσω ενός ελέγχου ιστότοπου περιλαμβάνουν:
•    Σπασμένοι σύνδεσμοι
•    Αργοί χρόνοι φόρτωσης σελίδας
•    Διπλότυπο περιεχόμενο
•    Ακατάλληλη δημιουργία ευρετηρίου
•    Προβλήματα με την ανταπόκριση σε κινητές συσκευές.


Πρέπει να ενημερώνω τακτικά το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μου

Θα πρέπει να ενημερώνετε τακτικά το περιεχόμενο στη σελίδα υπηρεσίας σας. Βοηθά να διατηρείτε τις πληροφορίες σας ενημερωμένες και σχετικές. Αυτό βελτιώνει το SEO και δείχνει στους πιθανούς πελάτες ότι ασχολείστε ενεργά με την επιχείρησή σας.

Πόσο συχνά πρέπει να διεξάγω έλεγχο ιστότοπου για να διασφαλίσω τη βέλτιστη απόδοση;

Θα πρέπει να διεξάγετε τακτικά μια ανάλυση ιστοσελίδας για να διασφαλίσετε τη βέλτιστη απόδοση. Αυτό βοηθά στον εντοπισμό τυχόν ζητημάτων ή τομέων βελτίωσης. Είναι σημαντικό να είστε προληπτικοί και να κάνετε τις απαραίτητες ενημερώσεις για να διατηρήσετε την ιστοσελίδα σας σε υψηλή απόδοση.

Η διεξαγωγή Ανάλυσης Ιστοσελίδας και η βελτιστοποίηση της είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της απόδοσής σας στο διαδίκτυο.
Εντοπίζοντας τεχνικά ζητήματα και βελτιώνοντας το περιεχόμενο, μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.
Η εφαρμογή των προτεινόμενων αλλαγών θα εξασφαλίσει καλύτερη απόδοση και θα σας βοηθήσει να παραμείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Μην παραμελείτε τη δύναμη ενός Website Audit/Ανάλυση Ιστοσελίδας για την επίτευξη των στόχων σας και την αύξηση της παρουσίας σας στο διαδίκτυο.

Καλέστε μας για οτιδήποτε ερωτήσεις έχετε στο:

698 015 2204