ΤΟΠΙΚΟ SEO

Home » Τοπικό SEO Google Business Profile

Υπηρεσία Τοπικό SEO: Για να βρίσκουν εύκολα την τοπική επιχείρησή σας στην Google.

Το τοπικό SEO (Local SEO)  ή αλλιώς, βελτιστοποίηση για τοπικές αναζητήσεις μέσω του Google Business Profile, αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για την επιτυχία των τοπικών επιχειρήσεων στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. Με την αυξημένη χρήση των smartphones και άλλων φορητών συσκευών, η τοπική αναζήτηση και η γεωγραφική τοποθέτηση (Geolocation) έχουν αποκτήσει σημαντική σημασία.

Οι τοπικές επιχειρήσεις, αυτές δηλαδή που έχουν φυσική διεύθυνση όπως τα καταστήματα λιανικής B2B, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως οι κλινικές, αιματολογικά κέντρα, οδοντίατροι κτλ. αντιμετωπίζουν αυξανόμενο ανταγωνισμό και για να ξεχωρίσουν, πρέπει να υιοθετήσουν αποτελεσματικές τοπικές στρατηγικές SEO.

Η τοπική ορατότητα στο διαδίκτυο είναι καθοριστική για την προσέλκυση τοπικών πελατών. Οι τοπικές λέξεις-κλειδιά, ο τοπικός χάρτης της Google (Google Maps) και οι τοπικές αναζητήσεις στο κινητό παίζουν καθοριστικό ρόλο στην τοπική διαφήμιση (Google Ads) και προβολή. Οι τοπικές κριτικές (Google Reviews) και η τοπική στρατηγική περιεχομένου επηρεάζουν την εικόνα και τον ανταγωνισμό των τοπικών επιχειρήσεων.

Σε αυτόν τον ανταγωνιστικό περίπλοκο χώρο, η τοπική προβολή και η ανάδειξη της επιχείρησης μέσω τοπικής διαφήμισης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τοπικής αναζήτησης.

Η τοπική ορατότητα στο διαδίκτυο είναι κρίσιμη. Οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για πληροφορίες για επιχειρήσεις στην περιοχή τους, χρησιμοποιώντας φορητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablets.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τους βρείτε είναι μέσω της τοπικής αναζήτησης, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εμφανίζονται σε πρώτο πλάνο όταν οι καταναλωτές αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες στην περιοχή τους. Αυτό γίνεται δυνατό μέσω του "τοπικού χάρτη Google", που δείχνει τις επιχειρήσεις σε σχέση με την τοποθεσία τους.

Επιπλέον, οι τοπικές κριτικές και η τοπική στρατηγική περιεχομένου επηρεάζουν σημαντικά την εικόνα και τον ανταγωνισμό των τοπικών επιχειρήσεων. Οι καταναλωτές εμπιστεύονται τις κριτικές για να αποφασίσουν για μια επιχείρηση, και η διαχείριση αυτών μπορεί να καθορίσει την φήμη της.

Επίσης, η ποιότητα του περιεχομένου που προβάλλεται τοπικά επηρεάζει την αναζήτηση και την αξιοπιστία της επιχείρησης στο διαδίκτυο.

Με τη σωστή στρατηγική και τη σωστή χρήση των λέξεων-κλειδιών και των διαφημίσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα τοπικών πελατών και να διευρύνουν τον κύκλο τους. Έτσι, η τοπική αναζήτηση στον χάρτη, η τοπική διαφήμιση και η τοπική προβολή αναδεικνύονται σε καίριες στρατηγικές για την ανάπτυξη και την επιτυχία των τοπικών επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή.

Το τοπικό SEO είναι ένα κρίσιμο κομμάτι του πάζλ του digital marketing. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και εκτέλεση.

Μιλήστε μαζί μας για την εφαρμογή του στην επιχείρησή σας.

κλείστε ένα τηλεφωνικό ραντεβού πατώντας εδώ

10 Βασικές Τεχνικές Για την Βελτιστοποίηση Τοπικού SEO:

 • Βελτιστοποίηση της τοπικής σελίδας:

  Προσαρμογή των μετα-δεδομένων, του τίτλου, της περιγραφής και του περιεχομένου της ιστοσελίδας για τοπικές λέξεις-κλειδιά.

 • Τοπικά λινκ:

  Κερδίστε ποιοτικούς συνδέσμους από τοπικούς ιστότοπους, επιχειρήσεις, οργανισμούς ή καταλόγους.

 • Google Business Profile προγενέστερα (Google My Business) (GMB):

  < Δημιουργία και ενημέρωση του προφίλ σας στο GMB, περιλαμβάνοντας τη σωστή διεύθυνση, ώρες λειτουργίας, κριτικές και φωτογραφίες.
 • Τοπική διαδικτυακή κατάταξη:

  Επιλογή σωστών κατηγοριών επιχείρησης και χρήση τοπικών λέξεων-κλειδιών στο προφίλ GMB για βελτιστοποίηση της τοπικής κατάταξης.
 • Τοπικές οπτικές αποτελεσματικές αναζητήσεις (Local Pack):

  Βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας εμφανίζεται στα τοπικά αποτελέσματα με σωστές πληροφορίες και καταλήξεις χάρτη.
 • Τακτική σελιδοποίηση (Schema markup):

  Χρησιμοποιήστε τακτική σελιδοποίηση για να βελτιστοποιήσετε τα δεδομένα σας για τις αναζητήσεις τοπικών επιχειρήσεων.
 • Ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας:

  Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας φορτώνει γρήγορα, καθώς η ταχύτητα φόρτωσης επηρεάζει την τοπική αναζήτηση.
 • Ενίσχυση κριτικών:

  Καλλιέργεια και διαχείριση κριτικών από πελάτες, καθώς οι θετικές κριτικές επηρεάζουν την τοπική αξιολόγηση.
 • Ενίσχυση κοινωνικής παρουσίας:

  Συμμετοχή σε τοπικά κοινωνικά δίκτυα και προώθηση της επιχείρησής σας σε αυτά.
 • Προσαρμογή για φορητές συσκευές:

  Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι πλήρως αναγνώσιμη και χρηστική σε κινητές συσκευές.

Πώς βοηθάει το Google Business Profile στο τοπικό SEO;

Εικόνα smartphone που δείχνει μια πινέζα στο Google Maps και Google Business Profile

Το Google Business Profile (προηγουμένως γνωστό ως Google My Business) είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τη βελτιστοποίηση του τοπικού SEO, καθώς σας επιτρέπει να παρουσιάσετε την επιχείρησή σας στις τοπικές αναζητήσεις και στον χάρτη του Google. Ορίστε πώς βοηθά το Google Business Profile στην βελτιστοποίηση για τοπικό SEO:

Ενίσχυση της Τοπικής Προβολής:

Μέσω του Google Business Profile, η επιχείρησή σας εμφανίζεται στα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης και στο Google Maps, βελτιώνοντας την ορατότητα στην τοπική σας κοινότητα.

Ακριβής Πληροφόρηση:

Παρέχετε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας, όπως διεύθυνση, ώρες λειτουργίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, ιστοσελίδα και άλλα στοιχεία επικοινωνίας.

Κριτικές και Αξιολογήσεις:

Οι κριτικές από πελάτες παίζουν σημαντικό ρόλο στην τοπική SEO. Το Google Business Profile σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις κριτικές και να αντιδράτε σε αυτές, επηρεάζοντας έτσι την εικόνα της επιχείρησής σας..

Φωτογραφίες και Βίντεο:

Μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες και βίντεο που αντιπροσωπεύουν την επιχείρησή σας, βοηθώντας στην παρουσίαση της και στην προσέλκυση νέων πελατών..

Ανανέωση Περιεχομένου:

Μπορείτε να ενημερώνετε το προφίλ σας με τα τελευταία νέα, προσφορές, ειδήσεις και γεγονότα που αφορούν την επιχείρησή σας..


Επισημάνσεις κατηγορίας:

Μπορείτε να επισημάνετε την κατηγορία της επιχείρησής σας, βοηθώντας το Google να εμφανίζει την επιχείρησή σας στις σχετικές τοπικές αναζητήσεις.

Αναφορές και Στατιστικά:

Το Google Business Profile παρέχει δεδομένα και στατιστικά για την απόδοση της επιχείρησής σας, προσφέροντας γνώση για την απήχηση και την αλληλεπίδραση με τους χρήστες

Αναζήτηση με Χάρτη:

Οι χρήστες μπορούν να βρουν την επιχείρησή σας μέσω του χάρτη στην αναζήτηση του Google, κάτι που είναι κρίσιμο για την τοπική SEO. .

Καλέστε μας για οτιδήποτε ερωτήσεις έχετε.

698 015 2204

Τοποθεσία
Τοποθεσία
Η τοποθεσία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για το τοπικό SEO, καθώς επηρεάζει την ορατότητα μιας επιχείρησης στις τοπικές αναζητήσεις. Οι χρήστες συχνά ψάχνουν για προϊόντα και υπηρεσίες στην περιοχή τους, και το τοπικό SEO βοηθάει μια επιχείρηση να είναι εμφανής σε αυτές τις αναζητήσεις. Η σωστή διαχείριση και βελτιστοποίηση των γεωγραφικών δεδομένων, κριτικών, και τοπικών λέξεων-κλειδιών βοηθάει μια επιχείρηση να προβληθεί σε ακριβείς στιγμές που οι χρήστες αναζητούν κάτι στην περιοχή της. Έτσι, η τοποθεσία αποτελεί πυρήνα για την επιτυχημένη προβολή και προσέλκυση τοπικού κοινού μέσω του διαδικτύου.
Εγγύτητα
Εγγύτητα
Η εγγύτητα στο τοπικό SEO είναι απόλυτα κρίσιμη για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να επιτύχει διακριτική παρουσία στην τοπική αγορά. Η σωστή βελτιστοποίηση για την τοπική γεωγραφική περιοχή ενισχύει την προβολή της επιχείρησης στα αποτελέσματα αναζήτησης και τους χάρτες, επιτρέποντας στους πελάτες να βρίσκουν και να επικοινωνούν με την επιχείρηση γρηγορότερα. Η εγγύτητα δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινότητα, ενισχύοντας τις πωλήσεις και την πελατειακή βάση, προσδίδοντας στην επιχείρηση μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και επιτυχία στον τοπικό χώρο.
Απόσταση
Απόσταση
Η απόσταση από γνωστά σημεία είναι απαραίτητη για το τοπικό SEO, καθώς επηρεάζει την τοποθεσία μιας επιχείρησης σε σχέση με κεντρικά αξιοθέατα ή γνωστές τοποθεσίες στην περιοχή. Η κοντινή απόσταση από αυτά τα σημεία μπορεί να βελτιώσει την ορατότητα σε τοπικές αναζητήσεις και να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης στους χάρτες. Σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να βρουν την επιχείρηση σας ευκολότερα, κάτι που είναι ουσιώδες για την προσέλκυση νέων πελατών και την ενίσχυση της τοπικής παρουσίας. Επομένως, η απόσταση από καίρια σημεία αποτελεί σημαντική παράμετρο για μια επιτυχημένη στρατηγική τοπικού SEO.

Το τοπικό SEO είναι ένα κρίσιμο κομμάτι του πάζλ του digital marketing. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και εκτέλεση.

Μιλήστε μαζί μας για την εφαρμογή του στην επιχείρησή σας.

κλείστε ένα τηλεφωνικό ραντεβού πατώντας εδώ

Πώς οι digital agencies κάνουν κατάχρηση στο Google Business Profile στο τοπικό SEO;

Το Google Business Profile (μέχρι πρότινος Google My Business) (GMB) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχία σε τοπικές αναζητήσεις και τοπικό SEO. Ωστόσο, δυστυχώς, ορισμένοι επαγγελματίες SEO προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το GBP (GMB) με τρόπους που αντιβαίνουν στην πολιτική της Google και είναι επιβλαβείς για το οικοσύστημα της αναζήτησης.

Είναι σημαντικό να αναγνωριστεί και να αποφευχθεί αυτή η κακομεταχείριση, προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπιστία του Google Business Profile GBP/(GMB) και να επιτύχουμε βιώσιμες στρατηγικές SEO.

Ένας από τους κύριους τρόπους κακομεταχείρισης του Google Business Profile είναι η ψευδής τοποθεσία ή η υπερβολική αλλαγή της φυσικής διεύθυνσης μιας επιχείρησης. Οι επαγγελματίες SEO πρέπει να αποφεύγουν την προσθήκη φανταστικών τοποθεσιών ή την αλλαγή της τοποθεσίας μιας επιχείρησης για να επηρεάσουν την αναζήτηση.

Επιπλέον, η αγορά ψευδών κριτικών είναι μια ακόμα πρακτική που πρέπει να αποφεύγεται. Οι επαγγελματίες SEO που προσπαθούν να "αγοράσουν" κριτικές για μια επιχείρηση δε συμμορφώνονται με τις ηθικές αρχές και τις πολιτικές της Google για αυθεντική αξιολόγηση και αντίκριση από το κοινό.

Τέλος, η υπερβολική χρήση λέξεων-κλειδιών στο όνομα της επιχείρησης στο Google Business Profile είναι μια άλλη πρακτική που πρέπει να αποφεύγεται. Η Google απαγορεύει την υπερβολική χρήση λέξεων-κλειδιών για να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες λαμβάνουν ακριβείς και πληροφοριακά πλούσιες απαντήσεις στις αναζητήσεις τους.

Οι επαγγελματίες SEO πρέπει να τηρούν τις κανονιστικές αρχές του Google Business Profile και να ακολουθούν λευκές τεχνικές (Whitehat SEO) για να διασφαλίσουν μια υγιή και βιώσιμη στρατηγική SEO, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της online εμπειρίας για τους χρήστες και την αποτελεσματική προβολή των επιχειρήσεων στον ψηφιακό κόσμο.

Μια ολοκληρωμένη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ προϋποθέτει τη σύνδεση μεταξύ του τοπικού SEO, του εθνικού SEO και του διεθνούς SEO.

Η επιτυχημένη ενοποίηση αυτών των διαφορετικών επιπέδων βελτιστοποίησης απαιτεί συντονισμό, σωστή διαχείριση και στρατηγική προσέγγιση. Ακολούθως, παρουσιάζονται βήματα και συμβουλές για την επιτυχημένη σύνδεση του τοπικού, εθνικού και διεθνούς SEO στο πλαίσιο του digital marketing μιας επιχείρησης.
 • Ανάλυση της Αγοράς: Κατανοώντας τις τοπικές, εθνικές και διεθνείς αγορές, η επιχείρηση μπορεί να προσδιορίσει το εύρος των αναγκών του κοινού της και να προσαρμόσει ανάλογα τη στρατηγική της.
 • Τοπικό SEO: Δημιουργία και βελτιστοποίηση του Google Business Profile, τοπικά backlinks, συμμετοχή σε τοπικά φόρουμ και κοινότητες, καθώς και προσαρμοσμένο περιεχόμενο για την τοπική αγορά.
 • Εθνικό SEO: Δημιουργία υψηλής ποιότητας περιεχομένου, εθνικά backlinks, συμμετοχή σε εθνικές ιστοσελίδες, αξιοποίηση εθνικών λέξεων-κλειδιών.
 • Διεθνές SEO: Στρατηγική διεθνούς επέκτασης, ενσωμάτωση πολυγλωσσικού περιεχομένου, διεθνή backlinks και συμμετοχή σε διεθνή δίκτυα.
 • Ολοκληρωμένη Διαχείριση SEO: Χρήση ολοκληρωμένων εργαλείων διαχείρισης SEO που επιτρέπουν τον έλεγχο της επίδοσης σε όλα τα επίπεδα (τοπικά, εθνικά, διεθνή).
 • Ενσωμάτωση των Επιπέδων SEO: Δημιουργία συνολικής στρατηγικής που ενσωματώνει το καλύτερο από το τοπικό, εθνικό και διεθνές SEO για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων..
Με τη συνδυαστική δράση σε αυτά τα επίπεδα, η επιχείρηση δημιουργεί μια ισχυρή και αποτελεσματική στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ που καλύπτει τόσο την τοπική της κοινότητα όσο και εκείνη της ευρύτερης εθνικής και διεθνούς αγοράς.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name
Email

Εάν επιθυμείτε να αυξήσετε την ορατότητα της επιχείρησής σας, να επεκτείνετε τον πελατολόγιό σας και να αυξήσετε την παρουσία σας στον ψηφιακό κόσμο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε το πλήρες δυναμικό του τοπικού SEO σας. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα και ανακαλύψτε πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε μια προηγμένη στρατηγική που θα ενισχύσει την επιτυχία της επιχείρησής σας σε κάθε επίπεδο.

Καλέστε μας Τώρα!

698 015 2204